De snoepwinkel aka kunstenaarsbenodigdhedenwinkel

De snoepwinkel aka kunstenaarsbenodigdhedenwinkel <3

13 november 2018 0 Door Natasja

Och, och, wat houd ik toch van kunstbenodigdheden. Fineliners, markers, verf, papier, inkt en alles wat daarmee te maken heeft. Ik kan echt kwijlen bij de schappen vol met kleurtjes ecoline die ik nog niet heb. En ik ben er heel zuinig mee. Al mijn pennen worden liggend bewaard en als ik met ecoline werk, moeten alle potjes naderhand weer precies in de goede volgorde in hun bewaarplek.

Kwijlen
Momenteel ben ik hard aan solliciteren en als ik dan een gesprek heb gehad of een hele dag fanatiek in de bieb heb zitten solliciteren, mag ik mezelf belonen. Dat is zo heerlijk. Er zijn namelijk altijd wel bepaalde stiften die me roepen of mooi aquarelpapier dat ik nog niet ken. Ik stap dan vaak de Pipoos of Flokstra binnen en loop kwijlend langs de schappen (overigens doe ik dit ook regelmatig online, wat ook erg prettig is maar soms ook juist weer niet, omdat je het product natuurlijk niet kunt vasthouden. Of aaien.)

Vuurdoop
Als ik dan thuis kom, kan ik niet wachten om mijn nieuwe schatjes voor het eerst te gebruiken. Soms valt het effect wat tegen, maar meestal word ik heel blij. Onlangs bestelde ik Uni Poscapennen met witte inkt. Ik ben heel dol op het toepassen van witte inkt op met ecoline bewerkte ondergronden. Het contrast is heel mooi en interessant en ik word heel rustig van het maken van lijnwerk. Deze pennen zijn er ideaal voor. Ze lekken en dekken vrij goed. Eerlijk gezegd had ik de dekking nóg iets beter verwacht, maar ik mag zeker niet klagen.

Materieel genot
Ik zou durven zeggen dat ik blijer word van een nieuwe kunsttool dan van een nieuw kledingstuk. Dat was ooit wel anders! Waar ik met de eerste iets kan creëren, kan ik met de tweede vooral een leukere zelf creëren, maar níet iets nieuws. En dat is nu precies wat ik zo leuk vind aan tekenen en schilderen! Overigens is er ook een grens aan de bevrediging van een mooie nieuwe kunsttool. Momenteel heb ik bijvoorbeeld geen wensen (behalve dan een mooie en goede/dure tekentablet, maar die laat ik even buiten beschouwing). Dus dan kan ik wel nieuwe spullen kopen, maar dan zal dat nooit zo fijn voelen als wanneer ik écht iets heel graag wil. Ook op dit vlak geldt dan materialisme niet zaligmakend is. Maar wél heel lekker op z’n tijd. 😉